MOVE Mobility

 

Projecten

Haalbaarheidsstudie toegangsweg Beira Haven, Mozambique

MOVE Mobility zet MOVE Meter in voor analyse van verkeerssituatie in Beira en locatiebepaling van de nieuwe toegangsweg Beira Haven.

Jaar

2017

Locatie

Mozambique, Beira

Het consortium Antea Group, MOVE Mobility, IP3 en Consultec werkt in opdracht van RVO aan de Haalbaarheidsstudie toegangsweg Beira Haven. Door de strategische ligging van Mozambique in het zuiden van Afrika heeft dit land een belangrijke rol in het transport- en communicatienetwerk van de regio. Als leverancier van spoor- en wegverkeersdiensten in zuidelijk Afrika heeft Mozambique toegang tot de zee voor im- en export van goederen naar en vanuit verschillende Zuid-Afrikaanse landen. Het project is onderdeel van de plannen voor de ontwikkeling van de Beira transport corridor. Door de nieuwe toegangsweg Beira Haven zal het verkeer op EN6 afnemen.

Doel van de studie is een gedegen beoordeling uit te voeren van de huidige verkeerssituatie in de stad en de haven van Beira, mogelijkheden te verkennen om de geconstateerde problemen op te lossen, inclusief de aanleg van een nieuwe toegangsweg naar de haven, evenals de haalbaarheid van elke optie te bepalen. De opdracht bestaat uit twee delen, met een go/no-go besluit halverwege.

Uiteindelijke resultaten zijn:

  • De toegang tot de haven verbeteren
  • Verkeersveiligheid en leefomstandigheden in Beira verbeteren
  • Investeerders aantrekken en de industriële en economische ontwikkeling stimuleren
  • De samenwerking tussen havenautoriteiten en de gemeente Beira verbeteren

MOVE Mobility nam deel aan een tweetal workshops met stakeholders om beter inzicht te krijgen in de potentiële rol van het netwerk, de essentiële link met stedelijke ontwikkeling en de noodzaak nieuwe of gewijzigde infrastructuur zorgvuldig te overwegen. We verzamelden verkeersdata, zetten de MOVE Meter in, analyseerden de huidige verkeerssituatie en maakten een prognose voor de toekomst.