MOVE Mobility

 

Projecten

Doorberekening Fileaanpak 2.0

MOVE Mobility rekent pakket maatregelen door dat fileproblematiek moet verminderen.

Jaar

2018

Locatie

Nederland

Opdrachtgever

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Rijkswaterstaat wil op korte termijn iets doen aan de congestieproblematiek en heeft hiervoor een pakket maatregelen samengesteld. Maatregelen die snel uitgevoerd kunnen worden en die effectief zijn. In 2016 is door Rijkswaterstaat in het plan Fileaanpak 2020 al een 24-tal maatregelen (zowel op gebied van verkeersmanagement als infra) benoemd die tot verlichting van filedruk in de komende jaren kan leiden.

Voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben wij met behulp van de Mobiliteitsscan maatregelen doorgerekend die onderdeel zijn van het project Fileaanpak 2.0. Het pakket aan maatregelen bevat maatregelen die Rijkswaterstaat en de regio’s hebben opgevoerd. Alle maatregelen zijn gericht op het snel en effectief verminderen van de fileproblematiek.

Het product van deze opdracht is een rapport waarin de aanpak en gebruikte methode beschreven worden. Daarnaast zijn de maatregelen en hun effecten opgenomen en het resultaat van de doorrekening van het totale pakket en het deelpakket.