MOVE Mobility

 

Projecten

Kennisuitwisseling tussen MOVE Mobility en bestuurders van Raparin regio, Koerdistan.

Als onderdeel van ons kennisuitwisselingsprogramma bezocht een delegatie van 14 bestuurders van de Raparin Regio (340.000 inwoners) ons kantoor, samen met Kanitoo Company.

Jaar

2018

Locatie

Nederland

Opdrachtgever

Government of the Raparin Region

Partners

  • Kanitoo Company

Ons Knowledge Exchange Programme helpt steden met het visualiseren van meer duurzame opties voor de planning op het gebied van mobiliteit en stedenbouw. Dit is essentieel om de op de auto gerichte regio’s zoals Koerdistan, te verduurzamen en om de eerste stappen te zetten naar een Smart Moving Raparin.

We hebben onze kennis en ervaring op het gebied van stedenbouw en duurzame mobiliteit gedeeld met de gouverneur, burgemeesters en technici.

Samen met Nahuel Beccan van MAP Urban Strategies, heeft Carolina Ramos een workshop georganiseerd waarin de uitdagingen en mogelijkheden van stedelijke ontwikkeling en duurzame mobiliteit voor de steden Rania en Chuar-Qurne werden verkend. De belangrijkste onderwerpen waren ruimtelijke ordening, wegverbindingen, het gebruik van water in de stad en in de agrarische zone, alternatieve energie, uitbreiding van groene gebieden en investeringen in infrastructuur voor toerisme.

De groep heeft verschillende steden in Nederland bezocht, evenals de Dutch Cycling Embassy, en maakte een fietstocht in Deventer.