MOVE Mobility

 

Projecten

Cycling Fellow Program voor steden in de VS

De Cycling Fellows voor Memphis, Kyle Wagenschutz en Tonny Bosch, stellen nieuwe planningsaanpak voor Memphis voor.

Jaar

2015

Locatie

VS, Memphis

Status

Afgerond

Opdrachtgever

Nederlandse Ambassade in de VS

Wereldwijd leveren steden inspanning om hun inwoners meer duurzame vervoersopties te bieden, inclusief fietsen. Nederland is wereldleider op het gebied van fietsen. Hier hebben steden veilig fietsen opgenomen in moderne vervoerssystemen. Een bron van inspiratie en een living lab.

In 2015 is Nederland gestart met sponsoring van het Cycling Fellow Program voor steden in de VS. De Dutch Cycling Embassy en de Nederlandse Ambassade in de VS voeren dit initiatief uit. Doel is de uitwisseling van Nederlandse fietsexperts en hun Amerikaanse counterparts te faciliteren, te beginnen in vier steden (Denver, Memphis, Indianapolis en Pittsburgh).

De Cycling Fellows voor Memphis zijn Kyle Wagenschutz (Memphis, nu People for Bikes) en Tonny Bosch (MOVE Mobility). Het programma duurde meer dan zes maanden; bezoeken aan Nederland en Memphis waren onderdeel van het programma. Memphis moet nog veel doen om een fietsstad te worden. Na een goede start de afgelopen jaren hebben de fellows een nieuwe planningsbenadering voor Memphis ontwikkeld. Het eindproduct laat zeven projecten zien (de zogenoemde ‘Juwelen of Memphis’). Het idee is dat deze juwelen het hele stedelijke gebied naar een hoger fietsniveau tillen. En hierbij gaat het niet alleen over infrastructuur en voertuigen maar ook over organisatie en communicatie/promotie.