MOVE Mobility

 

Projecten

Knowledge Exchange Programma ‘Smart Moving Cities’

Met ons Knowledge Transfer Programma ‘Smart Moving Cities’ willen we steden beter, veiliger, aantrekkelijker en leefbaarder maken.

Jaar

doorlopend

Locatie

Verschillende landen

Opdrachtgever

Verschillende private en publieke organisaties in Mexico, Koerdistan Regio (Irak), Zweden, Oekraïne, VS etc.

Het Knowledge Transfer Programma ‘Smart Moving Cities’ is door ons opgezet om Nederlandse kennis en ervaring te delen en de internationale samenwerking op het gebied van mobiliteit te vergroten. Steden beter, veiliger, aantrekkelijker en leefbaarder maken – dat is het belangrijkste doel van dit programma. Een van de speerpunten is het vergroten van de institutionele capaciteit om slimme steden te creëren en mensen van verschillende instellingen te leren hoe ze efficiënt kunnen samenwerken.

Onder begeleiding van experts van MOVE Mobility volgen de deelnemers een programma dat hen in de praktijk en in discussies met ontwerpers, ingenieurs en stakeholders laat zien hoe een betere stad kan worden gecreëerd, in het bijzonder vanuit het oogpunt van mobiliteit en transport. Deelnemers verwerven kennis over inter- en multimodaliteit, het beheer en de financiering van vervoersgerelateerde projecten, aanbestedingsprocessen, wegenontwerp en verkeersbeheer. Ze bezoeken verschillende steden in Nederland om een ​​aantal van deze elementen in de praktijk te zien.