MOVE Mobility

 

Nieuws

MOVE Mobility houdt een presentatie voor hooggeplaatste ambtenaren uit Peru

MOVE Mobility presenteert aan Peruaanse delegatie korte termijn oplossingen voor het verbeteren van de leefbaarheid en toegankelijkheid in steden die worstelen met autogebruik.

Vorige week heeft Ruxandra een presentatie gegeven op het kantoor van de Dutch Cycling Embassy in Delft voor een delegatie hooggeplaatste ambtenaren uit Peru. De delegatie bestond uit burgemeesters en ambtenaren die betrokken zijn bij stedelijke ontwikkeling en planning van verschillende gemeenten in het noorden van de provincie Lima: Santa Rosa, Comas, Ancón en Puente Piedra.

De onderwerpen die werden besproken hadden betrekking op geïntegreerde transport- en mobiliteitsplanning in het algemeen en de promotie van fietsen in het bijzonder. Verder zijn de uitdagingen in steden wat betreft congestie, vervuiling en gezondheid geanalyseerd.

Ruxandra presenteerde en besprak het belang van het combineren van goede infrastructuur met een efficiënt bestuur en een krachtig onderwijsprogramma om de ontwikkeling van een duurzaam, betrouwbaar en mensgericht transportsysteem te waarborgen. Als praktijkvoorbeeld voor fiets- en transportplanning liet Ruxandra de analyse van het verkeer in Bogotá zien. Deze analyse is gedaan met onze tool de MOVE Meter.