MOVE Mobility

 

Nieuws

Reyhan Safari inspireert studenten in Istanboel

Het sociale innovatieplatform Imece heeft een 10 weken durend programma “Smart and Sustainable Urban Mobility” ontwikkeld dat is bedoeld om middelbare scholieren en studenten te laten nadenken over de toekomst van vervoer. Het Nederlandse Consulaat-Generaal in Istanboel heeft het evenement gesponsord.

Als onderdeel van dit curriculum worden studenten aangemoedigd om ontwerp gericht te denken en oplossingen te ontwikkelen voor praktische problemen met betrekking tot stedelijke mobiliteit in hun stad. Dit heeft geresulteerd in een Project Showcase.

Op 14 april kwamen deelnemers bijeen op het Robert College voor een jongerentop. Reyhan Safari introduceerde het principe van Smart Moving Cities en inspireerde hen na te denken over hoe ze een rol kunnen spelen bij het verbeteren van de bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en economische vitaliteit van hun eigen stad.

De volgende dag vond de Project Showcase plaats op het Nederlandse Consulaat-Generaal in Istanboel. Reyhan besprak met de studenten hun werk en gaf ze feedback over de uitvoerbaarheid en creativiteit van hun projecten. Met Reyhan’s waardevolle inbreng gaan de studenten hun project afronden en indienen. Binnenkort worden de winnaars bekendgemaakt.