MOVE Mobility

 

Projecten

Stad van de Toekomst

Marcel van Lieshout maakt deel uit van het team dat op 30 november in Pakhuis De Zwijger haar visie op de internationale Knoop XL in Eindhoven in het kader van de Stad van de Toekomst presenteerde.

Jaar

2018

Locatie

Nederland

Opdrachtgever

diverse opdrachtgevers

Team

Verstedelijking is een van de voornaamste trends van dit moment. Steeds meer mensen willen en gaan in de stad wonen. Welk effect heeft dit op de stad? En hoe kunnen de grote transities waar wij als maatschappij voor staan, meehelpen aantrekkelijke en toekomstbestendige stedelijke milieus te creëren? Gedurende 2018 is vanuit BNA Onderzoek door ontwerpteams, gemeenten en een groot netwerk aan betrokken experts gewerkt aan integrale ontwerpen voor vijf testlocaties van 1×1 km in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Op 30 november presenteerden de ontwerpteams hun visies op ontwerp en proces. Welke oplossingsrichting zien zij? Hoe verhoudt de stad van de toekomst zich tot innovaties op gebied van vervoer, circulaire economie en andere systeem- en netwerkinnovaties? Hoe ziet de stad van de toekomst er dadelijk uit? En last but not least: welke aanbevelingen kunnen we meegeven aan iedereen die werkt aan onze steden?

Het multidisciplinaire team Urban Arcipelago dat de visie voor de Internationale Knoop XL voor Eindhoven heeft opgesteld, bestond uit Mauro Parravicini (Mauroparravicini Architects), Marta Roy Torrecilla (Kartonkraft), Francesco Garofalo (Openfabric) and Kai van Hasselt (Noha), including Marcel van Lieshout (MOVE Mobility), Michel Visscher (Royal HaskoningDHV).