MOVE Mobility

 

Projecten

Introductie van duurzaam stedelijk vervoer in Kampala

MOVE Mobility werkt samen met diverse organisaties, lokale autoriteiten en andere partners al enkele jaren aan het organiseren van het verkeer in Kampala. Een voorbeeld is het Kampala City Centre Pilot Project, dat duurzaam stedelijk vervoer introduceert.

Jaar

2016

Locatie

Oeganda, Kampala

Opdrachtgever

KCCA, Directorate of Engineering and Technical Services

Kampala is de hoofdstad van Oeganda met 1,2 miljoen inwoners. Overdag loopt dit aantal op naar 2,2 miljoen als gevolg van 1 miljoen forenzen. Files, chaos en luchtvervuiling zijn enorm. Samen met diverse organisaties, lokale autoriteiten, Goudappel Coffeng en de Stichting Iganga werken we al enkele jaren aan het organiseren van het verkeer en het oplossen van problemen. Een voorbeeld is het Kampala City Centre Pilot Project, dat duurzaam stedelijk vervoer introduceert. UNEP (the United Nations Environment Program) maakt al vanaf het begin deel uit van het projectteam. MOVE Mobility maakte samen met haar partners het detailontwerp.

2009-2011
Samen met diverse diverse organisaties, lokale autoriteiten en andere partners werkten we aan het organiseren van het verkeer, deden aanbevelingen en losten gedurende het planproces veel transport gerelateerde problemen op.

2013-2014
Kampala City Centre Pilot Project; de introductie van duurzaam stedelijk vervoer. Het detailontwerp is klaar.

2015-2016
Als vervolg op het Kampala City Centre Pilot Project werd de NMT pilot route uitbreiding Speke Road – Shimoni Road ontworpen. We werkten van groot naar klein. Eerst werden de netwerken voor fietsers en auto’s bestudeerd (en ontworpen) en vervolgens richtte het werk zich op het Central Business District. Zodra de (toekomstige) functie van de wegen duidelijk was volgde integratie van:

  • Autobereikbaarheid
  • Fiets- en voetgangersinfrastructuur
  • Openbaar vervoer: snelle bus lijnen
  • Kwaliteit van openbare ruimte
  • Groene structuur

 

Downloads