MOVE Mobility

 

Projecten

Herontwikkeling van het gebied Kajjansi markt

Een consortium met MOVE Mobility als de expert op het gebied van ‘smart moving’ oplossingen werkt aan een integrale ruimtelijke strategie voor de omgeving Kajjansi markt.

Jaar

2017

Locatie

Oeganda, Kampala

Kajjansi is een stad in het Wakiso District en maakt tegenwoordig deel uit van het metropoolgebied Kampala. Kajjansi stond altijd bekend om zijn markt langs de belangrijkste verbindingsweg van Kampala naar Entebbe. De snelle ontwikkeling van Oeganda (verbinding Airport Entebbe – hoofdstad Kampala) heeft grote impact op dit gebied. Er is gebrek aan goede huisvesting, schoon water, sanitaire voorzieningen, betrouwbare stroomvoorziening, afvalbeheer en adequate infrastructuur voor alle vervoerswijzen.

Er is veldwerk gedaan en er zijn verschillende stakeholderbijeenkomsten geweest met aandacht voor ruimtelijke kwaliteit, mobiliteit en de ontwikkeling van kleine bedrijven, beperkingen en kansen. In totaal hebben meer dan 30 organisaties actief bijgedragen aan de drie ontwikkelingsscenario’s die zijn beschreven in het Kajjansi Junction Report.

Het project wordt beschouwd als een eerste stap in het proces dat een gefaseerd in te voeren integrale ruimtelijke ontwikkelingsstrategie (Masterplan) mogelijk maakt.